Facebook
HÍREK
2019. december 22.
Áldott, meghitt, békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek!


Herceghalmi Ékszer csapataA képre kattintva galéria nyílik
2019. december 14.
Rajzpályázat végeredmény!
December 13-án, Luca napján véget ért a karácsonyi rajzpályázatunk. Nagyon köszönjük a sok csodálatos alkotást!
A szavazatok alapján a verseny győztese Kállai Lilli lett.
Különdíjban részesült Szonja Lonzi
Az összes művet meg lehet tekinteni a facebook oldalunkon az albumok között, illetve az első 10 helyezett alkotást egészen 2020. január 6-ig Vízkereszt napjáig az üzletünkben is kiállítjuk.
Gratulálunk az összes résztvevőnek!
A képre kattintva galéria nyílik
2019. november 21.
Herceghalmi Ékszer Karácsonyi Rajzpályázat!
Üzletünk karácsonyi rajzpályázatot hirdet gyermekek számára!
Neked mit jelent a karácsony? Ehhez a témához várjuk az elkészített munkákat.
Díjazás:
• 1.Helyzet: 50.000 Forint értékű Herceghalmi Ékszer vásárlási utalványt nyer, amelyet bármelyik termékünkre felhasználhat. Illetve egy 10.000 Forint értékű játék vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb.
• 2-3 Helyzet: 5000 Forint értékű játék vásárlási utalványt nyer.
• Első 10 helyezett művet kiállítjuk az Allee Centerben lévő üzletünkben, ahol egészen január 6-ig Vízkereszt napjáig lesznek megtekinthetőek.

Játékszabályzat:
Az elkészült műveket kérjük üzenetben küldjétek el nekünk. Az érkezett rajzokat feltöltjük a facebook oldalunkra "Rajzpályázat" című albumunkba. Kérjük a rajzokról készült fényképeket jó minőségben osszátok meg, hogy jól látható legyen az alkotás mindenki számára.
Ez után már nincs más tenni való, mint minél több lájkot szerezni a feltöltött képre! A legtöbb kedvelést gyűjtő kép nyeri meg a főnyereményt.
Fontos, hogy csak az oldalunkon lévő bejegyzésnél található kedveléseket tudjuk elfogadni. Így kérjük ide gyűjtsétek azokat!
A rajzokról készült képeket november 25-től várjuk és december 13-ig Luca napjáig lehet rájuk gyűjteni a lájkokat, kedveléseket!

Nyereményeket az Allee Centerben lévő üzletünkben lehet majd átvenni!

Sok sikert kívánunk mindenkinek!
A képre kattintva galéria nyílik
2019. november 20.
Értékesítő Munkatársat Keresünk
Jól kiismered magad az ékszerek világában és szívesen dolgoznál Budapest egyik legszebb ékszerüzletében?
Itt a lehetőség:
Allee Centerben lévő elegáns ékszerüzletünkbe, értékesítő és tanácsadó munkakörbe keressük megbízható új munkatársunkat!

Feladatok:
● Vevők és érdeklődők napi szintű kiszolgálása
● Termékek feltöltése
● Értékesítéshez kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátása
● Értékesítés elősegítése

Az álláshoz tartozó elvárások:
Vevőközpontú szemlélet, udvarias, motivált hozzáállás
Ápolt megjelenés
Kedves, őszinte mosoly
Ékszerbecsüs végzettség vagy hajlandóság a végzettség megszerzésére

Az állás betöltéséhez előnyt jelent:
Ezen a területen szerzett tapasztalat, német nyelvtudás

Amit kínálunk:
Versenyképes alapfizetés és teljesítmény alapú jutalék
Stabil, hosszú távú munkalehetőség
Céges rendezvények
Elegáns, rendezett munkakörnyezet Budapest egyik legszebb ékszerüzletében
Folyamatos fejlődési lehetőség

Szükséges tapasztalat:
Előzetes munkaviszony – nem feltétlenül ezen a területen

Szükséges nyelvtudás:
angol társalgási szint


Munkavégzés helye:
1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10.
Allee Center 1. emeletJelentkezés:
Az allas.herceghalmi@gmail.com email címre várjuk a fényképes önéletrajzokat, fizetési igény megjelölésével.

Határidő:
November 28.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. november 04.
A Zafír
A zafír egy igazán különleges drágakő, a színskála valamennyi színében megtalálható. Létezik zöld, fehér, sárga és még lehetne tovább sorolni a megannyi változatát.
Keménysége már majdnem a gyémántéval vetekszik. Népszerűsége már az ókor óta töretlen.
A zafírokra jellemző a pleokroizmus, ami annyit jelent, hogy a drágakő árnyalata és intenzitása aszerint változik, hogy az illető, milyen szögből vizsgálja az adott követ.
A legértékesebb zafírok általában a mélykék színű zárványoktól mentes kövek, viszont egyes estekben előfordulhat, hogy a rózsaszínes-narancs változatok még ennél is magasabb áron cserélnek gazdát.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. október 10.
A Smaragd
Története

A smaragd is, mint megannyi ékszer az ősi egyiptomi kultúrához vezethető vissza. A legendák szerint Kleopátra királynőnek számos bányája volt Egyiptomban, és annyira szerette ezeket a köveket, hogy nemcsak ékszerként hordta de még palotáját falát is ezzel a kővel szépítette ki.
Későbbiekben a római uralom alatt a legtöbb bánya, és lelőhely kimerült, így a nemes egyszerűséggel mindenki megfeledkezett ezek létezéséről.
A smaragd a drágakövek között méltán az egyik leghíresebb a világon. Királyok, uralkodók évezredek óta díszítik ékeiket ezzel a különleges kővel. Csiszolásuk többféleképpen történhet. A legelterjedtebb, az úgynevezett „smaragd” csiszolás, amit meglepően az ékszer után kapott ez a technika. Ilyenkor a köveket négyszögletes, téglalap formára csiszolják. Érdekesség, hogy ez a csiszolási forma a gyémántoknál is elterjedt dolog.

Melyek a legértékesebb smaragd kövek?

Smaragdok értékét a bennük lévő zárványok vizsgálatával tudják kideríteni a szakértők. Ezek alapján a kő földrajzi eredetét is meg lehet határozni. Minél kevesebb zárvány van egy kőben, az annál értékesebb lesz, emellett még a színük is árulkodhat értékükről. Minél erősebb és egyenletesebb zöld színű követ fogunk a kezünkben, annál nagyobb az esélye, hogy egy igazi különlegesség van a birtokunkban.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. szeptember 12.
5 érdekesség a gyémántról
1. A gyémánt a legkeményebb ásványunk, amely a természetben előfordul.
2. A második a sorban a korund ásványok. A legismertebb korundok a rubin, illetve a zafír. Ezeknél a gyémánt közel 140-szer keményebb.
3. Egy gyémántot kizárólag csak egy másik gyémánttal lehet megkarcolni.
4. Ahhoz, hogy előállítsanak egy 1 karátos gyémántot több, mint 250 tonna földet kell kibányászni.
5. Az, hogy mekkora értékű a gyémánt nagyban közre játszik annak színe. A legnagyobb kereslet a fehér színű gyémántokra van.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. augusztus 22.
Sok boldogságot kívánunk!
Köszönjük a bizalmat Tóth Marcinak (Universiade győztes, Eb-, és Világliga második helyezett vízilabdázó), hogy a nálunk vásárolt gyémánt gyűrűvel jegyezte el párját Klaudiát. A fiatal pár együtt választotta ki üzletünkben a jegygyűrűt és fogadott örök hűséget egymásnak a Mátyás templomban. Nagyon sok boldogságot kívánunk.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. augusztus 01.
Gyöngyök
Gyöngyök keletkezése.

Vajon hogy keletkeznek a gyöngyök? Kevesen tudják de ahhoz, hogy egy gyöngyszem létrejöjjön több mint 3 év szükséges.
A természetes módon keletkezett gyöngy osztrigákban képződnek. Ez a folyamat nem más, mint az osztriga védekező mechanizmusa, ami akkor indul be, ha a kagylóba egy idegen betolakodó kerül.
De általában 10.000 osztriga közül csak 1-ben található természetes gyöngy.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. július 28.
Emlékgyűrű
Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, hogy elkészíthettük a Farkas-Ratkó emlékgyűrűt a Nemzeti Színház színészének Farkas Dénesnek.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. július 22.
A Legnagyobb gyémánt
A Cullinan

Cullinan történelmünk egyik legismertebb gyémántja, ugyanis ez a kő a valaha volt legnagyobb gyémánt, amit eddig csiszoltak.
Ezt a különös darabot 1905. január 25-én a Premier bányában találták meg és a bányát alapító Thomas Cullinanról kapta a nevét, de hívják még Afrika nagy csillagának is. A kiváló minőségű gyémánt tömege nyers állapotban 3106 karát, vagyis több mint fél kiló volt.
A követ VII. Edward brit királynak ajándékozták. A gyémánt Amszterdamba került, hol 7 hónapon keresztül vizsgálták, mielőtt elkezdték volna a csiszolását, alakítását.
2019. július 09.
Mi az a gyémánt?
Gyémánt az egyik legnépszerűbb drágakő a Földön. Számos ékszert díszít ez a páratlan ritkaság az eljegyzési gyűrűkön át a fülbevalókig és még megannyi ékszeren át.
De vajon mi is az a gyémánt?
Gyémánt a szén egyik módosulata, ami egyben a legjelentősebb drágakő, hiszen a természetben előforduló legkeményebb ásvány. Rajta kívül nincs más drágakő, amely egyetlen elemből állna. Átlátszósága és fénytörése tökéletes.
De vajon mitől olyan különleges ez az ásvány?
Ahhoz, hogy a gyémánt kialakuljon, nagyon speciális feltételeknek kell teljesülnie.
Gyémánt csak hatalmas nyomás általa képződik, magas széntartalmú anyagokból 900-1300 °C közötti hőmérsékleten. Ezek a feltételek a földköpeny kéreg alatti rétegeiben teljesülnek 140-190 km mélységben, de tudunk olyan esetekről is, amikor 300-400 km mélységben kristályosodtak ki.
A képre kattintva galéria nyílik
2019. június 18.
Honnan és származik a jegygyűrű?
A jegygyűrű története.

A Földön az egyik legismertebb és talán legrégebbi szimbólumunk a jegygyűrű. Sokan tudják, hogy a gyűrű a végtelenséget jeleníti meg, melynek se eleje se vége, így szimbolizálva a végtelen szerelmet. De azt már kevesebben tudják, hogy honnan származik ez a szokás. Az első jegygyűrűt még az ókori Egyiptomban egy fáraó ajándékozta feleségének szerelme jelképéül, majd Nagy Sándor által került a Rómába ez szokás és vált a világ részévé.

De vajon miből készültek az első gyűrűk?

Az első jegygyűrűk kenderből készültek. Sajnálatos módon ezek nagyon gyorsan elhasználódtak, így évente meg kellett újítani. Az emberek kénytelenek voltak tartósabb anyag után nézni, így készültek el az első vasgyűrűk. A harmadik századtól pedig már előtérbe került az esztétikai jelentés is, ilyenkor már aranyból és ezüstből készültek a legszebb darabok!
A képre kattintva galéria nyílik
2019. március 26.
5 ok, amiért a Herceghalmi ékszert válaszd!
5 ok, amiért a Herceghalmi ékszert válaszd!

1. Egyediség

Neked is fontos, hogy egyedinek, különlegesnek érezd magad akár egy átlagos hétköznap is?
Üzletünkben számos egyedi tervezésű ékszerrel várunk téged, legyen bármilyen alkalom: eljegyzés, esküvő, házassági évforduló vagy csak a hozzád illő különleges darabot keresed? Biztos lehetsz benne, hogy nálunk megtalálod a TÖKÉLETEST!

2. Szakképzettség

Díjnyertes ékszerészünk Herceghalmi István a lehető legnagyobb odafigyeléssel készíti szebbnél szebb ékszereinket többek között eljegyzési és jegygyűrűinket. Gondos tervezés és kivitelezés után kerülnek üzletünk kirakatába ezek a páratlan mesterművek, ahol várják a hozzájuk legjobban illő tulajdonost!
A kirakat mögött Nemes Teréz és szakképzett eladó csapatunk várja az összes kedves érdeklődőt. Bármilyen kérdéssel, bizalommal fordulj hozzánk. Döntéshozatal mellet szaktanácsadásban is állunk a rendelkezésedre!

3. Minőség

A minőség nálunk kulcsfontosságú! Ékszereink 14 és 18 karátos aranyból és kizárólag drágakövekből készülnek. Üzletünkben vevőink megannyi kézzel készített, míves megmunkálású darabok közül válogathatnak.

4. Elhivatottság

Számunkra az ékszer készítés nem csak egy munka, ez a szenvedélyünk, az életünk! Célunk hogy minden ügyfelünk a legelégedettebben hagyja el üzletünket, a hozzá legjobban illő egyediséget szimbolizáló ékszerrel. Hisszük, hogy mindenkinek megvan a hozzáillő tökéletes darab, ami dolgunk, hogy megtaláljuk azt!

5. Megvalósítás

Lelki szemeiddel már látod magad előtt a tökéletes ékszert? Esetleg megálmodtad már, de még egy üzletben sem találtad meg azt a bizonyos darabot? Mi elkészítjük Neked! Ékszerészünkkel történt személyes konzultáció után megalkotjuk az álmaid ékszerét!
A képre kattintva galéria nyílik
2018. november 17.
20 éves Születésnapi Gálavacsora
A Herceghalmi Ékszer 2018.november 17.-én ünnepelte 20 éves évfordulóját a Gresham Palaceban egy Gálavacsora keretében. Törzsvásárlóink egy ékszerbemutató keretében megcsodálhatták az új ékszerkollekciót, és a modellek által viselt Peter Mero ruhákat, melyek még szebbé tették ékszereinket. Holló Márta műsorvezető különös személyisége beragyogta az estét, Riz Laura Quartett kellemes zenei aláfestése volt az estének, mely vidám táncban csúcsosodott ki. Reméljük minden résztvevő kellemesen érezte magát!
A képre kattintva galéria nyílik
2017. szeptember 23.
Magdi és Kristóf nagy napja
Magdi és Kristóf levele:
"Kedves Teréz és István! Szeptember 23-án megvolt a Nagy Napunk. Minden tökéletesen sikerült. Szeretném veletek megosztani ezeket a képeket a gyűrűinkről, amiket természetesen Nálatok választottunk!   Üdv: Magdi&Kristóf"
Nagyon sok boldogságot kívánunk nekik!
A képre kattintva galéria nyílik
2017. szeptember 18.
Elhisszük-e egymásnak a szavakat: „Szeretlek téged”?
Igen, mert bízunk egymásban és hiszünk egymásnak. Ezek mögött a szavak mögött nem csak egy elméleti hit áll, hanem a ráhagyatkozás biztonsága. Nem csapjuk be egymást, és bízhatunk a másikban. Nyugodtan felfedhetjük a titkainkat, megmutathatjuk a belső életünket, megnyílhatunk egymás előtt, mert a másik nem fog visszaélni vele. Nem ad ki, és nem árul el. A hit tettekben valósul meg. Szent János így ír erről:„Megismertük a szeretetet és hittünk benne. Isten a szeretet.”(1 Ján 4,16) Ezek szerint Istenben csakúgy, mint a szeretetben egyaránt hiszünk, hittel fogadjuk el.
Várnai Péter atya
A képre kattintva galéria nyílik
2017. július 01.
HŰSÍTŐ HÉTFŐ

Júliusban minden hétfőn 20% kedvezményt adunk a kijelölt termékekre!
Szeretettel várjuk Allee Center 1.em.-en lévő üzletünkbe!
A képre kattintva galéria nyílik
2017. február 14.
Valentin napi meglepetés a HERCEGHALMI ékszerszalonban
Az Alle 1.em.-i üzletünkben Valentin napi ékszer bemutatót tartottunk vásárolni vágyó vendégeinknek.
A résztvevők megcsodálhatták Herceghalmi István ékszertervező legújabb kreációit, az ékszerekhez illő smink és öltözködési tanácsokat kaptak Török Mónika sminkestől és Hegedűs Veronika divattervezőtől. Az est folyamán megkóstolhatták a Vino-x Market által forgalmazott Dél-Olaszországi borokat, a SweetDelight glutén és tejmentes csodaszép és nagyon finom süteményeit.
A képre kattintva galéria nyílik
2016. november 28.
18. Születésnap
2016. november 19-én ünnepeltük cégünk fennállásának 18.-ik születésnapját.
A képre kattintva galéria nyílik
2016. augusztus 31.
Üzlet megnyitó
2016.augusztus 31.-én ünnepélyes keretek között megnyitott új üzletünk az Allee Bevásárló Központban.
A képre kattintva galéria nyílik